Computer voor het minen van Ethereum

Cryptovaluta’s, het is een relevant onderwerp in deze tijd. Iedereen kent het wel, de prijzen van Bitcoin schieten de lucht in, maar dalen weer net zo hard. Er zijn tegenwoordig ruim 900 verschillende munten. Om deze munten te kunnen laten werken, zijn er miners die elke dag werken aan de blockchain. Maar wat zijn nou precies cryptovaluta’s? Wat zijn miners en hoe stel je een computer samen voor het minen? In deze blog gaan we wat dieper in op deze onderwerpen om te beginnen met:

Wat zijn cryptovaluta’s?

Cryptovaluta’s zijn een soort van digitale munteenheden. Deze worden vaak gebruikt als alternatief geldsysteem voor de normale geldeenheden. Deze valuta’s worden geregistreerd in blockchain. Dit is een systeem dat gebruikt kan worden om gegevens vast te leggen. De blockchain is het meest bekend als het voornaamste mechanisme van cryptogeld. Het bestaat uit een keten van op internet of in de computer vastgestelde en samengevoegde gegevens.

Miners

Elke dag versturen mensen cryptomunten naar elkaar toe, maar op het moment dat niemand dit registreert in het blockchain systeem, word er niet bijgehouden wie nou wel of niet heeft betaald en wie welke cryptomunten in zijn/haar bezit heeft. De blockchain verzamelt alle gegevens van bijvoorbeeld transacties en stopt dit in een ‘block’. Dan is het de taak van de miners om deze gegevens, ‘Blocks’, in de blockchain vast te leggen, dit word dus minen genoemd. Door dit werk te doen kunnen de miners beloond worden, de miner (computer) die als eerste een lastige rekensom oplost, ontvangt deze beloning.

Hoe stel je een computer samen voor het minen?

Om Ethereum te kunnen minen heb je de volgende benodigdheden nodig. Om te beginnen de hardware, er zijn twee verschillende soorten namelijk:

  • CPU’s (Central Processing Unit);
  • GPU’s (Graphics Processing unit).

GPU’s zijn vaak net iets sneller met het oplossen van een moeilijke wiskundige formule dan CPU’s. Het maken van een GPU is erg lastig. Op internet is er al veel informatie beschikbaar over welke soort GPU het beste is ten opzichte van prestaties, energieverbruik, opstartkosten en de hashrate. Je zou ook meerdere GPU’s samen kunnen kopellen, dit word een ‘mining rig’ genoemd. Om te kijken of het waard is om te gaan minen, kan je via een rekenprogramma berekenen hoeveel Ether (de munt achter Ethereum) je kunt verdienen bij een bepaalde hashrate. Wanneer de keuze gemaakt is voor de hardware, moet je een mining software kiezen en instaleren.

Legale of illegale software?

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan de software te komen die benodigd is om te minen. U kunt hele nieuwe licenties kopen, die wel legaal zijn, of gekraakte software. Op het moment dat u gekraakte software gebruikt, is de kans aanwezig dat u hoge boetes krijgt voor het in principe stelen van iemand anders zijn/haar bezit. Op het moment dat u zit te twijfelen om een nieuwe licentie te kopen, raden wij  u aan om eerst te kijken of software marktplaatsen. Op deze website kan je tweede hands software en goedkope software aanschaffen. U kunt op zulke websites ook uw licenties verkopen zodat andere miners hiermee aan de slag kunnen. Pas goed op met wat voor software je koopt en gebruikt, de gevolgen van illegale software zijn erg groot en er zijn via software marktplaatsen genoeg mogelijkheden om aan goedkope software te komen, wat volledig legaal is, en daarom geen risico’s met zich mee brengt.

Ethereum kopen? Kijk eens op Litebit, dat is een Nederlands bedrijf! Lekker makkelijk via Ideal kopen.

Ethereum Euro (Eth Eur) Koers Prijs